Terezka Bedlivá
Jarní kuřátka plněná malinami
Hlavní chod před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 75 g másla
- 8 snítek tymiánu
- 120 g malin
- 4 jarní kuřátka (à 450 g), prodává Makro a některé supermarkety
- 8 plátků anglické slaniny
- 50 ml suchého sherry
- 100 ml drůbežího vývaru + další na podlití
- 3 lžíce džemu z červeného rybízu
- křupavá bageta a jednoduchý listový
- salát k podávání
Postup
1 Předehřejte troubu na 220 °C. Do každého kuřátka dejte kousek másla, dvě tři snítky tymiánu a pár malin. Kuřátka osolte a opepřete a obalte je slaninou (zejména prsíčka). Dejte do pekáče, poklaďte máslem, přiklopte nebo překryjte alobalem a pečte 35 minut. Odklopte a pečte dozlatova dalších patnáct minut, případně mírně podlijte vývarem.
2 Kuřata vyjměte a uchovejte horká. Do pekáčku nalijte sherry, vývar, džem a zahřívejte na sporáku. Do šťávy seškrábejte všechny vzniklé připečeniny. Po pár minutách, až se alkohol odpaří a džem rozpustí, ochutnejte, případně dosolte. Kuřata rozložte na servírovací mísu, procezenou omáčku podávejte zvlášť. Doplňte křupavou bagetou a jednoduchým listovým salátem, třeba z čekanky.