Kate Pergnerová
Domácí tofunéza
Dipy, pomazánky & studené omáčky VEGAN před asi 10 roky z dewiibatwoman.blogspot.cz
Ingredience
- 1 tofu natural (200 g)
- 1 a 1/2 lžíce rostlinného oleje (30 ml)
- 1/3 hrnku sójového mléka nebo vody (75 ml)
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1/2 lžičky soli
Postup
Tofu rozdrobíme do hlubší misky, přilijeme olej, citrónovou šťávu a sójové mléko nebo vodu, osolíme a vše dohladka rozmixujeme tyčovým mixérem. Tím máme základní tofunézu - dál můžeme přidat cibuli, hořčici, nakládané okurky, petrželku,.. Já do tofunézy ještě rozmixovala půlku malé cibule a dochutila 2 lžičkami plnotučné hořčice a trochou sušené petrželky (okurky jsem doma bohužel neměla, jinak by tam šly taky :)).