Evič Králová
Skořicová buchta s čokoládou a oříšky
Sladké koláče před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 180 g másla pokojové teploty, nakrájeného na kousky
- 200 g přírodního krupicového cukru
- 180 g hladké mouky
- 3 velká vejce
- 3 lžíce mléka
- 1 lžičku prášku do pečiva
- 100 g čokolády na vaření (ideálně se 70% obsahem kakaové hmoty), nahrubo nasekané
- 1 lžičku mleté skořice
- 100 g přírodního krupicového cukru
- 80 g sekaných oříšků (třeba lískových nebo pistácií), případně mandlí – klidně i ve směsi
Postup
Příprava jídla
1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Dno pekáče o rozměrech 18 x 27 cm vyložte pečicím papírem. Všechny suroviny na těsto dejte do mísy a nejlépe ručním elektrickým šlehačem je prošlehejte na krémovitou směs.
2. Vlijte těsto do pekáče a stejnoměrně rozetřete. Posypte kousky čokolády, skořicí, cukrem i oříšky a lehce je zatlačte do těsta. Vložte do trouby a pečte asi čtyřicet minut, aby těsto vyběhlo a bylo na dotek pevné.
3. Nechte čtvrt hodiny chladnout v pekáčku, nejlépe na mřížce, a pak krájejte na kostky.
Jak uchovat
Zabalená v alobalu a v chladu vydrží tahle extrémně voňavá buchta s křupavým povrchem až čtyři dny. Naše redakční testování ale naznačilo, že spíš ani nestačí vychladnout – a trouba taky ne.