Kristýna Žďárská
Obalované cukety
Zelenina před asi 10 roky z veganotic.blogspot.cz
Ingredience
- Cuketky omyjte, odstraňtě stopku a podélně nakrájejte na špalíčky. Toto jídlo můžete připravit i z větší cukety, stačí nakrájet jí na více kousků, ale nepoužívejte takové ty super obří.
- V misce si připravte těstíčko na obalování, stačí smíchat trochu bílého sojového jogurtu (Soyadee nebo Provamel), vodu a hladkou mouku (případně můžete dochutit solí a kořením). V jiné misce či lépe hlubokém talíři si připravte strouhanku. Já jí chtěla trochu hrubší, proto jsem klasickou strouhanku smíchala s rozemletými BakeRolls chipsy (některé příchutě jsou vegan) a kořením. Přidala jsem též asi dvě hrsti najemno nastruohaného Veganline mozarella sýru, ale není nutný. Cuketky obalte nejprve v těstíčku, poté ve strouhance a skládejte je na pečícím papírem vyložený plech.
- Pečte v troubě dobře předehřáté na 210°C asi 12 minut, poté je trochu prohrábněte, aby se otočily a dopékejte dalších asi 8 minut (prostě dozlatova, pozor, aby nebyly rozbředlé).
- Přestože jsou dobré samy o sobě, určitě neuškodí udělat si k nim lehčí dressing. Já jednoduše smíchala 2 lžíce sojanézy, 3 lžíce bílého sojového jogurtu, trochu citrónové šťávy, najemno nakrájenou jarní cibulku a pepř a sůl.
Postup
.