Dorota Vozarova
Bramborová pánev
zeleninové před asi 10 roky z www.kondice.cz
Ingredience
- 1 kg brambor konzumní typ B
- 1 cibule
- 100 g sušených rajčat
- 100 g černých oliv
- 50 g másla
- ½ svazku petržele
- 2 stonky majoránky
- sůl, čerstvě drcený pepř
Postup
1. Brambory omyjte a deset minut povařte v osolené vodě. Pak je slijte, nechte vychladnout a oloupejte. Oloupané brambory nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na osminky. Rajčata vyndejte
z nálevu a nakrájejte na menší kusy. Olivy překrájejte na poloviny.
2. Ve velké pánvi rozpusťte máslo a kolečka brambor na ní společně s cibulí opékejte asi 10 minut. Pak přidejte rajčata a olivy a společně ještě chvilku opékejte. Dochuťte solí a pepřem. Zasypejte posekanou petrželí a lístky majoránky.