Kate Pergnerová
Jarní farfalle s chřestem, fazolkami a mrkví
Těstoviny VEGAN před asi 10 roky z www.kondice.cz
Ingredience
- 350 g těstovin farfalle
- 300 g čerstvého zeleného chřestu
- 2 větší mrkve
- 200 g čerstvých fazolových lusků
- 2 větší masitá rajčata
- 1 dl olivového oleje
- 1 menší cibule
- 1 polévková lžíce másla
- sůl, pepř
Postup
Těstoviny dejte vařit do velkého hrnce podle návodu na obalu. Mezi tím, co se budou připravovat, si nechte v rychlovarné konvici uvařit vodu a spařte s ní lusky a rajčata. Mrkev nakrájejte na drobné nudličky.
Chřest dejte vařit zvlášť do menšího hrnce, nechte ho tam cca 5 minut, aby lehce změkl. Jeho hlavičky by měly z vody mírně vykukovat (v hrnci mají být na svisle), aby se nerozvařily.
Spařená rajčata oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Zbavte je semínek, která by pokazila výslednou chuť pokrmu.
Na pánvi restujte na drobno nakrájenou cibuli a když změkne, přidejte k ní fazolky a mrkev. Společně restujte cca 3 minuty, pak přihoďte rajčátka. Nakonec dodejte hotový chřest a stáhněte plamen. Směs osolte, opepřete a vmíchejte do ní máslo, které se krásně rozpustí a pokrm zjemní.
Do pánve přidejte hotové těstoviny, vše promíchejte a ihned podávejte!