www.delibety.com
Recept Bílá ředkev plněná jehněčím masem
Rýchla večera před asi 10 roky z www.labuznik.cz
Ingredience
- 1 větší bílá ředkev
- 400 g jehněčí plece nebo kýty
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- 1/4 veky
- 1dl mléka
- 1 střední cibule
- 50 g slaniny
- 1 lžíce mouky
- 0,5 dl bílého vína
- sůl
- pepř
- tymián
- rozmarýn
Postup
Ředkev oloupeme, seřízneme konce, podélně rozřízneme a vydlabeme dvě
jamky v každé půlce.
Jehněčí maso umeleme s vekou namočenou v mléce. Osolíme asi lžičkou
soli, přidáme dvě špetky čerstvě mletého pepře, utřený česnek, vejce,
vychladlou opraženou slaninu s cibulí a důkladně vymícháme.
Směsí naplníme vydlabané ředkve, které předtím posolíme a lehce
popepříme. Vložíme do pekáčku a pečeme při 180°C asi hodinu.
Podléváme vodou nebo vývarem. Když je upečeno, výpek slijeme, dáme do
pánve, zastříkneme bílým vínem a přidáme snítku tymyánu. Zredukujeme,
zaprášíme moukou a provaříme.
Podáváme s rýží, nebo (šťouchanými, gratinovanými) bramborami.