Klementyna Montinac
Pečené křupavé bramborové lupínky
Hlavni jidla před asi 10 roky z scribbler.cz
Ingredience
- 2 kg podlouhlých brambor zhruba stejně velikých (lepší je menší průměr)
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- 3 lžíce olivového oleje
- hrubou sůl
- 1/2 až 1 lžičku drcených chilli papriček (není nutné)
- 4 šalotky nebo cibule
- 8 větviček čerstvého tymiánu
- Na ozdobení můžeme použít kousky kozího sýra nebo opečené slaniny
Postup
Troubu předehřejeme na 200 °C. V malé misce smícháme rozpuštěné máslo s olivovým olejem. Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky nožem nebo kráječem na zeleninu. Vybereme vhodnou nádobu na pečení. Na toto množství je vhodná kulatá zapékací miska o průměru nejméně 23 cm nebo jakýkoli pekáček o objemu zhruba 1,5 až 2 litry.