Klementyna Montinac
Restovaná kořenová zelenina s pučálkou a rukolou
Hlavni jidla před asi 10 roky z veg-ethique.blogspot.cz
Ingredience
- 1 hrnek naklíčeného hrachu
- 2 střední mrkve
- 1/2 menšího celeru
- 3 polévkové lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 hrsti čerstvé rukoly
- opražené vlašské ořechy a dýňová semínka na posypání
- sůl
- pepř
Postup
Mrkev a celer oloupejte a nastrouhejte na hrubo.
Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a orestujte na jemno nakrájenou cibulku. Po několika minutách přidejte sůl, pepř a nastrouhanou mrkev s celerem. Restujte. Pokud se bude zelenina chytat k pánvi, podlejte trochou vody. Restujte asi 10 minut celkem.
Mezitím si oloupejte česnek. Na druhé pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte rozmačkaný česnek a nechte minutku rozvonět. Poté přidejte sůl, pepř a propláchnutý naklíčený hrách. Opékejte asi pět minut. Odstavte.
Rukolu opláchněte, nechte okapat a natrhejte do restované zeleniny. Promíchejte.
Restovanou zeleninu s rukolou posypte na talíři pučálkou a opraženými vlašskými ořechy a dýňovými semínky.
P.S.: K restované zelenině můžete přimíchat uvařenou obilovinu a talíř doplnit kvašenou zeleninou. Dostanete tak plnohodnotný pokrm se všemi esenciálními aminokyselinami.