Klementyna Montinac
Jahelno-kroupový nákyp
Hlavni jidla před asi 10 roky z delicious-blog-lucie.blogspot.cz
Ingredience
- 50 g jáhel
- 50 g (špaldových) kroup
- sůl
- 1 lžička olivového oleje
- 2 červené cibule
- 4 plátky sušené šunky
- 3-4 žampiony
- majoránka
- kmín
- 50 g parmazánu
- petrželka
Postup
Kroupy jsem si zalila vodou, osolila a dala vařit. Po 10 minutách jsem přidala spařené jáhly a vařila dalších 15 minut. Mezitím jsem si na lžičce olivového oleje opékala cibuli nakrájenou na tenké plátky a po chvíli přidala na kostičky nakrájenou sušenou šunku a žampiony na plátky. Celou směs jsem ochutila solí, kmínem a majoránkou. Poté jsem přimíchala uvařené jáhly s kroupami, většinu parmazánu. Případně můžete dochutit. Naplnila jsem zapékací misku a dala péct na 30 minut na 180 stupňů. Těsně před podáváním jsem ještě posypala zbylým sýrem a petrželkou.