Kate Pergnerová
Tofu pomazánka s mrkví a kedlubnou
Dipy, pomazánky & studené omáčky VEGAN před asi 10 roky z photographyasmyhobby.blogspot.cz
Ingredience
- 1 kostka uzeného tofu,
- 1 větší mrkev,
- 1 větší kedlubna,
- lněné semínko,
- 1 kelímek sojanézy,
- 1 lžíce Tamari nebo Shoyu
Postup
Tofu najemno nastrouháme, přidáme nastrouhanou mrkev a kedlubnu rovněž najemno, přidáme lněné semínko podle chuti. Já dávám víc, protože krásně křupe a nakonec vše spojíme sojanézou, což je sojová majonéza. Nakonec přidáme polévkovou lžíci Tamari nebo Shoyu a promícháme. Pomazánka chutná opravdu báječně a nemusíte ji podávat nutně na pečivu. Výborná je i jako náplň paprikového lusku, který rozkrojíte napůl a jednotlivé půlky naplníte. Zeleninu můžete libovolně kombinovat, hodně používám celer, pórek, brokolici. Záleží jen na vás.