Kate Pergnerová
Zapečený špenátový dip s tempehem
Dipy, pomazánky & studené omáčky VEGAN před asi 10 roky z veganotic.blogspot.cz
Ingredience
- 240 gr uzeného tempehu
- 2 velké hrsti baby špenátu
- 1 hrnek rozmixovaného silken tofu
- 1/4 hrnku sušného droždí tebi
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce citornové šťávy
- 1 rozmačkaný stroužek česneku
- sůl a pepř dle chuti
Postup
Tempeh nasekejte na menší kousky. Silken tofu rozmixujte se sušeným droždím, hořčicí, citronovou šťávou, česnekem. Přidejte špenát a tempeh a párkrát zapulzujte. Menší mističky či jednu větší zapékací lehce vymažte olejem, naplňte směsí, ozdobte půlkou vlašského ořechu a pečte na 190°C v předehřáté troubě asi 25 minut.