Kate Pergnerová
Rizoto s kaštany, dýní a dýňovými semínky
Rýže VEGAN před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 300 g vařené rýže (dlouhozrnné nebo ve směsi s divokou rýží)
- 1 malou dýni (250 g)
- 1 lžičku sušeného mletého koriandru
- 100 g vařených nebo vakuovaných kaštanů
- sůl a pepř na dochucení
- několik lístků čerstvé šalvěje, nasekané na jemno
Postup
Příprava jídla
1. Dýni oloupejte, rozčtvrťte, semínka vydlabejte a nechte stranou. Čtvrtky dýně narovnejte do pekáčku a v troubě předehřáté na 180/160 stupňů pečte, dokud nezměknou; trvá to asi půl hodiny. Pak ji nakrájejte na kousky nebo kostičky.
2. V misce smíchejte koriandr, sůl, pepř, šalvěj, dýňová semínka a pokrájené kaštany. Směsí posypte kousky dýně a ještě krátce zapečte v troubě. Pak už jenom promíchejte s uvařenou rýží.
Jděte na to jinak
Tahle úprava počítá s už uvařenou dlouhozrnnou rýží, ale stejně můžete ochutit i klasické italské rizoto z kulatozrnné rýže (typ arborio, carnaroli nebo vialone nano). V tom případě vmíchejte opečenou dýni a ostatní přísady do rýže chvíli před dokončením.