Paya
Kus kus se sušenými hřiby a rozmarýnem - Cous cous with sundried boletes and rosemary
Zdravě & snadno - Healthy & simple před asi 10 roky
Ingredience
- BIO Kus kus, dvě hrsti sušených hřibů, rozinky sultánky, bílé víno Veltlínské zelené, čerstvý rozmarýn, parmazán, sůl, čerstvě namletý pepř, dýňový olej, olivový olej
- BIO Cous cous, two handful of sundried boletes, sultanas, white wine Green Veltliner, fresh rosemary, parmasan, salt, fresh pepper, pumpkin oil, oliv oil
Postup
Kus kus dáme do misky, promneme vidličkou s olivovým olejem a zalijeme vroucí vodou, přikryjeme a necháme odstát. Mezitím na pánvi rozpálíme olivový olej a na něm opečeme sušené kousky hříbků, asi po dvou minutách přihodíme na pánev rozinky a stáhneme teplotu plotny, necháme opéct. Asi po dalších dvou minutách podlijeme jemně bílým vínem a necháme odpařit alkohol. Poté odstavíme z plotny. Po chvíli smícháme s kus kusem, který se nám mezitím nasákl, přidáme lžíci dýňového oleje, opravdu mírně osolíme a opepříme abychom příliš nepotlačili jemně nasládlou chuť, přidáme asi tři lžíce parmezánu, čerstvý rozmarýn a podáváme.
Mix cous cous gently with olive oil in a bowl, pour a boiling water to it, cover it and let it rest. Roast the dried boletes on olive oil approx. 2min, then add sultanas. Roast for another 2min. Add wine, let the alcohol vaporize, then remove from the heat. Once the cous cous is ready, mix it all together, add a table spoon of pumpkin oil, add just a touch of salt and pepper to keep the light sweet taste, add parmesan, fresh rosemary and serve.
Copyright © recept&photo Pavla Brozova