Jana Knotková
Celerový krém s hruškami
Polévky před více než 10 roky z zezahradydokuchyne.blogspot.co.at
Ingredience
- Na polévku si připravte:
- 1 střední celer - očištěný a nakrájený na kostky
- 2 hrušky - nakrájené kostky
- 1 pórek - bílou část, dobře omytou a nakrájenou na kolečka
- 70g kešu ořechů
- lžíci oleje
- litr zeleninového vývaru
- pepř a sůl
- čtvrt lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
- 1-2 lžíce agáve sirupu
Postup
Na oleji necháme zesklovatět pórek, přidáme celer, hrušky a kešu, zalijeme vývarem a necháme na mírném ohni probublávat dokud celer nezměkne - trvalo to asi 20 minut. Ponorným mixérem rozmixujeme na jemný krém a dochutíme muškátovým oříškem, agáve sirupem, solí a pepřem. Na talíři dozdobíme pár kešu ořechy a trochou čerstvě mletého pepře.