Kate Pergnerová
Omáčka z shitake hub s těstovinami
Omáčky (teplé) VEGAN před více než 10 roky z www.vegmania.cz
Ingredience
- 2 cibule
- 50 g sušených hub shitake
- menší cuketa
- lněné semínko
- houbové koření
- mletý kmín
- lahůdkové droždí
- Postup:
Postup
Sušené houby namočíme alespoň na hodinu do vody, aby nabobtnaly, poté je pokrájíme na tenší plátky. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a smažíme na oleji do zlatohněda. Přidáme pokrájené houby, krátce orestujeme, zaprášíme houbovým kořením a mletým kmínem a podlijeme nálevem z hub. Ochutíme solí a kvalitní sojovou omáčkou a necháme dusit, mezitím najemno postrouháme cuketu a zamícháme do směsi. Cuketa se během 10 - 15 minut rozvaří a omáčku zahustí. Konzistenci ještě můžeme po stažení z ohně vylepšit trochou pomletého lněného semínka a lahůdkového droždí, které natáhnout část vody.