Kate Pergnerová
Topinky s raw rajčatovým tatarákem a sezamezánem
Dipy, pomazánky & studené omáčky VEGAN před asi 10 roky z www.vegmania.cz
Ingredience
- Tataráček:
- 50g sušená rajčata
- 200g čerstvá rajčata
- stroužek česneku
- koření: bazalka, oregáno
- Sezamezán:
- 100g sezamové semínko
- 50g lahůdkové droždí
- sůl
- Postup:
Postup
Topinky sice nepatří mezi zdravé potraviny, ale občas zůstane doma zbytek starého chleba a člověka chytne večer mlsná. Raw tataráček a sezamezán však nutriční hodnoty vylepší příznivějším směrem. Jak na to? Sezamové semínko umeleme nebo umixujeme na jemnější prášek, na dva díly přidáme zhruba jeden díl lahůdkového droždí a špetku soli a pořádně promícháme. Nejlépe v nožovém mixéru pak rozmixujeme sušená a čerstvá rajčata se stroužkem česneku a bylinkami (ideální je čerstvá bazalka). Tataráček se dá inovovat podle toho, co máme po ruce - trochu červené papriky, balíček oliv, mrkev a podobně, rajčata by však měla být dominantní.