Jaruna
Recept na báječnou omeletu podle Arnolda Bennetta
Snídaně před asi 11 roky z www.elle.cz
Ingredience
- Ingredience:
- 100 g uzené ryby s kůží (tresky, sledě), s odstraněnými kostmi
- 100 ml mléka
- 2 lžičky másla
- 2 čerstvé bobkové listy
- 8–10 kuliček černého pepře
- 2 lžíce crème fraîche či tučné zakysané smetany (třeba Chef de Créme)
- 1 biocitron, najemno nastrouhaná kůra + 1 lžíce šťávy
- 55 g parmazánu nebo zralého čedaru (ne přibarvovaného oranžového), najemno nastrouhaného
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 3 velká vejce, nejlépe bio, prošlehaná
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- malá hrst rukoly, nebo ještě lépe potočnice
- 1 jarní cibulka, najemno nasekaná či ozdobně nakrájená (nemusí být)
Postup
Příprava:
1. Zahřejte troubu na 200 °C. Uzenou rybu vložte do nádoby vhodné do trouby, zalijte ji mlékem, přidejte lžičku másla, bobkové listy a kuličky pepře. Vložte na dvanáct minut do vyhřáté trouby. Pak nádobu vyjměte, rybu vylovte a nechte chladnout. Troubu nevypínejte. Mezitím smíchejte zakysanou smetanu, citronovou kůru a strouhaný sýr. Podle chuti osolte a opepřete.
Zuzana Fabriciova před asi 11 roky
vyzerá suprovo:)