www.delibety.com
Boloňské špagety
Cestoviny...Pasta před asi 10 roky z www.pazitka.cz
Ingredience
- livový olej 2 lžíce
- cibule (nakrájená na kostičky) 1 ks
- česnek (prolisovaný) 4 stroužky
- malá mrkev (nastrouhaná) 1 ks
- celer (nastrouhaný) 1/4 ks
- mleté hovězí maso 500 g
- sušená rajčata (nasekaná) 3 ks
- konzervovaná rajčata (nasekaná) 400 g
- červené víno 150 ml
- směs sušených bylinek (tymián, oregano, rozmarýn) 1 lžička sůl špetka čerstvě mletý pepř špetka
- špagety
Postup
a velké pánvi rozpalte olej, pak ztlumte oheň a osmahněte na něm cibuli, po chvíli přihoďte i česnek, mrkev a celer. Asi po pěti minutách přidejte maso, směs míchejte, dokud se maso neopeče. Přisypte sušená a pak i konzervovaná rajčata, přilijte víno, osolte, opepřete, všechno dobře promíchejte a nechte na mírném ohni vařit 35 až 45 minut. Maso by mělo zkřehnout a omáčka zhoustnout.