Kate Pergnerová
Česneková kaše s chilli
Kaše VEGAN před více než 10 roky
Ingredience
- 1 kg brambor
- sůl, pepř
- 50 ml olivového oleje
- 2 chilli papričky, nasekané najemno
- 2 stroužky česneku, rozmělněné
- 150 ml sojového mléka
- 2 lžíce sladké chilli omáčky
Postup
Oloupané, pokrájené brambory uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka. Mezitím zahřejte olivový olej na středním plameni, přidejte nasekané chilli papričky a za stálého míchání je minutu opékejte. Přidejte česnek a po 15 sekundách sejměte z ohně. Brambory sceďte, rozšťouchejte, přilijte horké mléko a vařečkou nebo pevnější metlou míchejte do hladké kaše. Osolte ji a opepřete podle chuti. Přimíchejte chilli s česnekem. Podávejte pokapané chilli omáčkou.