Evič Králová
Sladká rýže s makovým mlékem a švestkami
Snídaně před více než 10 roky z delicious-blog-lucie.blogspot.cz
Ingredience
- 1 lžička kokosového másla
- 1/2 hrnku kulatozrnné rýže
- 50 ml bílého vína
- cca 500 ml makového mléka
- med
- švestky
- skořice
Postup
V rendlíku jsem rozpustila lžičku másla, přisypala rýži a důkladně míchala, aby se všechna zrnka obalila máslem. Poté jsem zalila vínem a míchala, dokud se neodpařilo. Pak jsem začala přilévat horké mléko. Vždy jsem trošku přilila a pořádně míchala, dokud se nevsáklo a proces opakovala do změknutí rýže. Až byla rýže patřičně měkká, odstavila jsem z plotny a vmíchala jsem 2 lžičky medu. Rozdělila jsem do misek a pokladla rozvařenými švestkami s trochou skořice. Podle chuti můžete ještě dosladit