Evič Králová
Pečená ovesná kaše
Snídaně před více než 10 roky z delicious-blog-lucie.blogspot.cz
Ingredience
- 2 hrnky ovesných vloček
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky sušeného zázvoru
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 2 hrnky ovesného mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžíce medu
- 1 vejce
- 3 broskve
- hrst goji
Postup
Ve velké míse jsem promíchala ovesné vločky se skořicí, zázvorem, práškem do pečiva a solí. V jiné menší misce jsem smíchala mléko s medem a vejcem. Tuto směs jsem přelila k vločkám a důkladně promíchala. Zapékací nádobu jsem vymazala máslem a pokladla polovinou broskví, vločkami, zbytkem broskví a goji. Dala jsem péct zhruba na 30 minut na 180 stupňů.
Podávat můžete se lžící bílého jogurtu, pokapané medem či javorovým sirupem, teplé i studené.