Jaruna
Tramezzini s pórkovo-jablečnou omáčkou
Svačinky před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 2OO g kysané smetany
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžička kari koření
- sůl a pepř
- 1 malé pevné zelené jablko
- kousek pórku (7–10 cm)
- 1 malá červená čekanka
- 8–10 krajíčků toustového chleba
- 2 lžíce nasekaných mandlí
Postup
1 V misce smíchejte smetanu s majonézou a kari, osolte a opepřete.
2 Jablko oloupejte, rozkrojte na čtvrtky, vykrojte jádřinec a dužinu nakrájejte na drobné kostičky. Očistěte pórek, důkladně ho omyjte a také nakrájejte nadrobno. Jablko i pórek vmíchejte do smetany.
3 Očistěte čekanku a rozeberte ji na lístky. Ty omyjte a osušte v odstředivce na salát. Polovinu krajíčků chleba obložte čekankou a na tu rozdělte připravenou směs. Navrch přiklopte dalším plátkem chleba a silně stiskněte. Tramezzini můžete šikmo jednou nebo dvakrát rozkrojit na trojhránky.
Recept je převzatý z knihy Susanne Bodensteiner a Martina Kittler: Kuchařka na hubené časy, vydavatelství Jan Vašut.