Kateřina Mikešová
Čokoládový dort s jahodami a smetanou
Sladké před asi 11 roky
Ingredience
- KORPUS
- 120 g tmavé čokolády
- 120 g másla
- 160 g cukru
- 150 g polohrubé mouky
- 6 vajec
- KRÉM
- 250 g čokolády
- 50 g másla
- 250 g zakysané smetany
- 200 ml šlehačky
- 300-400 g jahod
Postup
KORPUS
Rozpustit čokoládu.
Utřít máslo s cukrem, přidat žloutky, vyšlehat do pěny a smíchat s čokoládou.
Po upečení nechat vychladnout a korpus překrojit na tři díly.
KRÉM
Rozpustit čokoládu s máslem a po vychladnutí přidat kysanou smetanu s cukrem.
SPOJENÍ
Na jednu část korpusu dáme trochu čokoládového krému a na něj polovinu rozšlehané smetany a polovinu jahod, opakujeme na další díly.