Kate Pergnerová
Těstovinový salát se špenátem a ořechy
Těstovinové saláty VEGAN před více než 10 roky z www.ceskatelevize.cz
Ingredience
- 300 g těstovin (např. penne)
- 30 ml olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 žampiony
- 300 g čerstvého špenátu
- 2 lžíce piniových oříšků
- 30 ml suchého bílého vína
- sůl
- mletý pepř
- 30 g "sýru" veganline
Postup
Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku na skus.
Ve velké pánvi osmahneme na oleji nahrubo nakrájenou cibuli a utřený česnek. Postupně přidáváme na plátky nakrájené žampiony, občas promícháme a opékáme asi dvě minuty. Poté ztlumíme plamen na minimum a vložíme špenát. Opět mícháme, než špenát změkne. Přidáme pinie, víno, osolíme, opepříme a vše asi minutu povaříme.
Těstoviny promícháme se zeleninovou směsí a pokryjeme strouhaným veganline.
Salát můžeme podávat teplý i studený.