Kate Pergnerová
Eintopf špagety
Těstoviny VEGAN před více než 10 roky z veganotic.blogspot.cz
Ingredience
- cca 350 gr těstovin (např. linguine)
- 1 konzerva krájených rajčat
- 1 (sladká) cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžičky oregána
- několik cherry rajčátek
- několik sušených rajčat
- pálivá paprička
- několik (cca 15) lístků čerstvé bazalky
- dvě hrsti baby špenátu
- 4 a půl hrnku zeleninového vývaru (nebo vody a dobrého bujónu, např. sypkého Alnatura)
- olivový olej
- pepř a sůl
- opečený dýňová a slunečnicová semínka k podávání
Postup
Cibuli překrojte a nakrájejte na tenké proužky, česnek na tenké plátky, cherry rajčátka na čtvrtky. Do hrnce dejte vývar, přidejte vše ostatní kromě špenátu, přikryjte a přiveďte k varu. Když se vývar vaří, ztlumte na nízkou teplotu, odkryjte a vařte asi 8 minut. Nejméně každé dvě minuty promíchávejte, aby se těstoviny nepřipalovaly. Po 8mi minutách přidejte čerstvý špenát a vařte ještě přibližně další dvě minuty. Dochuťte pepřem a solí a podávejte s rukolou, opraženými dýňovými a slunečnicovými semínky, čerstvou bazalkou a čímkoli dalším chcete.