Kate Pergnerová
Těstoviny s omáčkou z rajčat a mandlí
Těstoviny VEGAN před více než 10 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- 500 g špaget nebo makaronů
- 350 g zralých rajčat
- 1 svazek bazalky
- 3 stroužky česneku
- 80 g mandlí (oloupaných)
- 2 lžíce olivového oleje
- pepř černý (čerstvě umletý)
- sůl
Postup
Uvařte těstoviny ve slané vodě tak, aby byly tuhé na skus.
Během vaření těstovin si připravíme omáčku: rajčata nakrájíme na kostičky, natrháme bazalku a oloupeme česnek.
Česnek a mandle rozmixujeme v mixéru. Přidáme rajčata, bazalku a olej a mixujeme tak dlouho, dokud není omáčka hezky hladká. Osolíme a opepříme.
Těstoviny slijeme do cedníku, necháme okapat a v předehřáté misce smícháme s omáčkou.