Kate Pergnerová
Rychlé těstoviny
Těstoviny VEGAN před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku, rozdrcený
- 400 g konzervovaných sekaných rajčat
- hrst lístků bazalky, natrhaných
- 400 g špaget
- cca 300g balení nakládaných artyčoků,
- pokrájených na menší kousky
- hrst nasekané petržele
Postup
V kastrolu zahřejte olej. Vsypte česnek a opékejte ho asi minutu, až se lehce zabarví. Přidejte rajčata, vmíchejte bazalku. Uveďte do varu, snižte plamen a nechte lehce dusit asi deset minut. Zatím uvařte těstoviny podle návodu, aby byly al dente.
Těstoviny sceďte, trochu vody z vaření uchovejte. Vraťte do hrnce. Do rajčatové omáčky přihoďte artyčoky a prohřejte, pak přelijte přes těstoviny. Vmíchejte většinu petrželky. Pokud je omáčka moc hustá, přidejte trochu vody z těstovin. Podávejte hned, posypané petrželkou.