Jana Knotková
Krémová celerová polévka s fenyklem
Polévky před více než 10 roky z scribbler.cz
Ingredience
- Pokrájenou cibuli
- Velkou hlízu fenyklu
- Olivový olej
- 2 hlízy celeru (velké asi jako grapefruit)
- 2 litry kuřecího nebo zeleninového vývaru
- bílý pepř a sůl na dochucení
- 60 ml zakysané smetany
- Petrželkové pesto na ozdobení
Postup
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme fenykl a restujeme asi 12 minut, pak přidáme celer, opepříme a osolíme a přilijeme vývar. Necháme vařit asi 15 – 20 minut. Pak polévku rozmixujeme, dochutíme a ozdobíme zakysanou smetanou a petrželkovým pestem (v kuchyňském robotu rozmělníme listy petrželové natě s olivovým olejem, česnekem, solí a troškou citrónové šťávy).