ETA
Kynuté borůvkové knedlíky
Sobotní oběd před asi 11 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 10 g droždí
- 190 ml mléka
- 2 lžičky krupicového cukru
- 300 g hrubé mouky
- 1/4 lžičky soli
- 130 g másla
- 1 žloutek
- 400 g borůvek
- 150 g olešnického tvarohu
- přidat všechny položky do seznamu
Postup
Recept vyšel v magazínu srpen 2012.
Rozdrobené droždí zalijte v misce trochou vlažného mléka. Přidejte cukr a hrst mouky a nechte vzejít kvásek. Zbylou mouku smíchejte se solí, zbylým mlékem, lžičkou rozpuštěného másla, žloutkem a kváskem do tuhého těsta a nechte ho zdvojnásobit objem. Pak těsto rozdělte na stejné díly a zabalte do nich borůvky. Knedlíky nechte znovu nakynout. Vařte v osolené vodě 6–8 minut. Podávejte sypané cukrem a tvarohem, přelité zbylým máslem.
• celé • 400 g • 100 g = 6,23 Kč • v…
• 250 g • 100 g = 7,96 Kč