www.delibety.com
Grissini
Chlieb a iné pečivo před asi 11 roky z vareni.ritta.cz
Ingredience
- 200 ml vlažné vody
- 20 g čerstvého droždí
- lžička cukru
- 400 g hladké mouky
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl (2-3 lžičky do těsta)
- hrubá sůl na posypání
Postup
Droždí rozdrobíme do vlažné vody, přidáme cukr a lžíci mouky, necháme vzejít kvásek. V míse ho pak přidáme k mouce, soli a olivovému oleji. Pokud chceme, tak v téhle chvíli přidáme i doplňující ingredience, například pokrájené olivy a mozarellu anebo sušená rajčata. Vypracujeme hladké těsto a dáme ho kynout. Asi po hodině zdvojnsobí svou velkost a je připravené ke zpracování. Vyklopíme ho na vál a lehce rozválíme. Rozkrájíme na jednotlivé kousky a dotvarujeme tyčky, které přeneseme na plech s pečícím papírem, pokapaný olivovým olejem. Ještě je posypeme hrubou solí a necháme 30 minut kynout. Troubu vyhřejeme na 200°C. Pečeme 20-30 minut do zlatova. Podáváme s dipy k namáčení.