Renata Stokli
Ledové tříště
ZMRZKA před více než 10 roky z www.poslirecept.cz
Ingredience
- z 1 l vody led
- 100 g jahody
- 300 ml džus jablečný
- 1–2 citrón
- 100 g meruňky
- 3 lžíce cukr krupice
- snítka máta
Postup
Postup přípravy
Den předem dáme zmrazit dostatečné množství ledu (zhruba 1 l na 3 porce).
Jahody opláchneme a odstopkujeme. Vhodíme do mixéru a přidáme 100 ml jablečné šťávy, 1 lžíci cukru. Obsah
rozmixujeme.
Třetinu ledu roztlučeme na jemné kousky, naplníme do sklenice
a zalijeme jahodovým mixem.
U meruňkové tříště postupujeme podobným způsobem. Při přípravě
citronové tříště citrony oloupeme a na ozdobu přidáme mátu. Můžeme
přidat i pár lístků do mixéru, dodá to tříšti svěží chuť.
TIP: Ovoce, které budeme používat na tříšť, by mělo být dobře vyzrálé, jen
tak bude tříšť opravdu chutná.