Renata Stokli
Výborné žloutkové věnečky
SLADKÉ DOBROTY před více než 10 roky z www.poslirecept.cz
Ingredience
- 160 g voda
- 120 g olej
- undefined špetka soli
- 5 ks vejce
- 160 g hladká mouka
- mléko Krém:
- undefined 2 žloutky
- 2 ks vanilkový pudink
- 125 g cukr krupice
- 1 vanilkový cukr
- 125 g máslo
- 200 g cukr moučka
- 3-5 lžic horká voda
- 1 lžíce rum
- 1 lžička tuk
Postup
Postup přípravy
Vodu‚ olej a sůl přivedeme do varu‚ přisypeme mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto nelepí a udělá kouli. Necháme chvilku odstát a vmícháme 5 vajec hezky jedno po druhém. Těsto dáme do sáčku s ozdobnou trubičkou a nastříkáme věnečky na plech vyložený pečicím papírem.
Pečeme asi 15–20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Během pečení neotvíráme troubu‚ věnečky by nám mohly spadnout. Vlažné je opatrně rozkrojíme a vychladlé plníme krémem.
Krém: v trošce mléka rozšleháme žloutky a pudinkové prášky a zavaříme do zbylého mléka s cukrem. Po vychladnutí zašleháme máslo. Dáme do sáčku s trubičkou a plníme věnečky. Povrch věnečků poléváme polevou.
Poleva: všechny uvedené suroviny utřeme dohladka a poléváme věnečky. Necháme chvíli odležet.