Renata Stokli
Zmrzlina
ZMRZKA před více než 10 roky z www.poslirecept.cz
Ingredience
- 250 g jahody nebo rybíz
- 2 lžíce citronová šťáva
- 18–20 lžic kondenzované mléko
- 1–2 lžíce k jahodám nebo 2–3 lžíce k rybízu cukr moučka
Postup
Postup přípravy
Omyté a osušené jahody nebo kuličky rybízu otrhané od stopek zmrazíme.
Druhý den vložíme jahody nebo rybíz do mixéru a rozdrtíme je najemno. Přidáme citronovou šťávu, cukr a kondenzované mléko. Promixujeme dohladka.
Takto připravenou zmrzlinu dáme do nádobek na nanuky (nebo můžeme použít úzké kelímky od jogurtu) a vpíchneme do ní tyčku od nanuku. Komu vadí zrníčka z rybízu, musí rybíz odšťavnit a šťávu zamrazit jako kostky ledu.