Iveta
Rychlé pečivo bez kynutí
Pečivo před více než 10 roky z zena-in.cz
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička mořské soli
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného nebo čerstvého česneku
- 1 lžička pepře
- 2 lžičky čerstvých bylinek (použila jsem oregano, může být i tymián, rozmarýn...)
- trocha oleje na vymazání formy nebo plechu
Postup
Troubu si předehřejeme na 200 °C. Připravíme si pekáček, nízkou zapékací formu nebo plech. Já jsem zvolila keramickou formu o velikosti 30 x 30 cm.
Do mísy si dáme asi 150 ml vody a přisypáváme mouku, prášek do pečiva, sůl a nasekané bylinky. Můžeme podle potřeby přidat více vody, případně i mouky. Mělo by vzniknout pružné, lehce lepivé těsto.
To prsty namočenými v oleji roztáhneme na připravenou pečicí nádobu. Posypeme čerstvě mletým pepřem a sušeným česnekem.
Vrstva těsta nesmí být moc nízká (hlavně v krajích), jinak bude placka příliš tvrdá.
Pečeme asi 20–25 minut. Před koncem pečení můžeme posypat parmazánem. My jsme nesypali, a i tak se po placce jen zaprášilo!