Jaruna
Kuřecí polévka po čínsku
Asie před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 1,3 l horkého kuřecího vývaru
- 2 hvězdičky badyánu
- 3cm kousek čerstvého zázvoru, nakrájený na plátky
- 2 stroužky česneku, podrcené ve slupce
- 200 g špenátu, opraného, větší listy pokrájené na nudličky
- 85 g čínských vaječných nudlí, připravených podle návodu
- 100 g vařeného kuřecího masa, rozděleného na nudličky
- 4 jarní cibulky, na tenká kolečka
- trocha sójové omáčky
- hrst čerstvých bazalkových lístků
- 1 červená chilli paprička, zbavená semínek
Postup
Do vývaru v hrnci vsypte badyán, zázvor a česnek. Deset minut nechte probublávat pod bodem varu. Zatím vložte špenát na dvě minuty na pařáček. Pak vyjměte badyán, zázvor i česnek a vyhoďte je. Do vývaru vsypte nudle, cibulky a maso, dochuťte sójovkou. Prohřejte a rozdělte do misek. Posypte špenátem, bazalkou a tenkými proužky papričky.