Renata Stokli
Brambory se slaninou a brambory s kmínem
PŘÍLOHY před více než 10 roky z ona.idnes.cz
Ingredience
- 12 středně velkých brambor
- 1 kostka houbového vývaru nebo domácí zeleninový vývar
- kmín
- olej
- 12 tence nakrájených plátků anglické slaniny
- čerstvý rozmarýn
- sůl
- Zdroj: http://ona.idnes.cz/brambory-de-luxe-02u-/recepty.aspx?c=A121012_143507_recepty_job
Postup
1. Brambory ve slupce dobře vydrhneme kartáčkem pod vodou. Polovinu brambor dáme vařit do hrnce s vodou. Druhou část na několika místech propícháme vidličkou a dáme vařit do hrnce s vodou s kostkou houbového nebo zeleninového vývaru. Po deseti minutách brambory slijeme a necháme zchladnout.
2. Troubu rozehřejeme na 190 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Kmín rozdrtíme v hmoždíři.
3. Brambory povařené ve vodě rozkrojíme, potřeme mašlovačkou olejem, položíme na každou snítku rozmarýnu a překryjeme ji plátkem slaniny. Brambory položíme na plech.
4. Brambory z vývaru také podélně rozřízneme, potřeme olejem a posypeme drceným kmínem – hotové je přidáme na plech. Všechny brambory posypeme hrubou solí a pečeme asi 30 minut.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/brambory-de-luxe-02u-/recepty.aspx?c=A121012_143507_recepty_job