Renata Stokli
Jahodová bomba - Recepty na každý den
SLADKÉ DOBROTY před více než 10 roky z www.receptynakazdyden.cz
Ingredience
- těsto
- 3 kusy vejce
- 100 gramů hladká mouka
- 80 gramů pískový cukr
- 1 balení vanilkový cukr
- náplň, zdobení
- 100 gramů jahodová marmeláda
- 500 gramů měkký tvaroh
- 250 gramů jahody
- 200 gramů máslo
- 200 gramů moučkový cukr
- 1 balení vanilkový cukr
- Co do nákupního
Postup
Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Zlehka vmícháme prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. V troubě předehřáté na 200 °C ho pečeme asi 8 minut. Upečený korpus ihned lehce poprášíme moukou a obrátíme ho na utěrku. Když vychladne, opatrně z něj odtrhneme papír, na kterém se pekl. Korpus potřeme marmeládou, pomocí utěrky ho svineme do rolády a v chladu necháme zatuhnout. Máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny. Přimícháme měkký tvaroh a nakonec celé jahody (část si jich necháme stranou na ozdobení). Roládu nakrájíme na tenké plátky. Hlubokou mísu vyložíme kousky rolády. Klademe je těsně vedle sebe. Potom ji naplníme tvarohovým krémem a navrch rozložíme plátky rolády. Mísu uložíme alespoň na 4 hodiny do chladna. Když dezert zatuhne, vyklopíme ho a dozdobíme zbylými jahodami.