Jaruna
Glazovaná kuřecí prsíčka po marocku
Kuře před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 4 kuřecí prsní řízky (celkem zhruba 500 g)
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- řecký jogurt k podávání
- 3 lžíce javorového sirupu
- 1 lžička harrisy + další k podávání
- 1 lžička římského kmínu, lehce podrceného
- šťáva a kůra z jednoho biopomeranče
- šťáva a kůra z jednoho biocitronu
- 150g kuskusu
- velký svazek máty
- velký svazek koriandru nebo petrželky
- 2 lžíce mangového čatní
- 1-2 lžíce panenského olivového oleje
Postup
1 Do kuřecích řízků udělejte několik šikmých zářezů. Polovinu pomerančové a citronové šťávy a všechny ostatní přísady na marinádu prošlehejte a osolte. Přidejte kuře, přesuňte vše do pevného sáčku, dobře uzavřete a dejte do chladu marinovat na 24 hodin (kuře lze grilovat i okamžitě).
2 Před grilováním kuřete si připravte kuskus. V míse ho zalijte zbývající citrusovou šťávou a takovým množstvím vroucí vody, aby byla zrnka těsně potopená. Zakryjte mísu potravinářskou fólií a nechte 10 minut odpočinout. Bylinky pokrájejte nahrubo. Vidličkou pak kuskus načechrejte, vmíchejte do něj čatní, olivový olej a bylinky. Osolte a opepřete.
3 Kuřecí prsa grilujte na grilu nebo na grilovacé pánvi 5-6 minut po každé straně tak, aby bylo maso propečené. V průběhu grilování je ještě potírejte marinádou.
4 Podávejte s připraveným kuskusem a případně i kopečkem jogurtu promíchaného s trochou harrisy.