Týna Mašle Leopardová
Quiche s pórkem, houbami a sýrem
Slané koláče před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 1 dávka těsta, v 25cm formě a předpečená
- 25 g másla
- 4 malé pórky, na kolečka a propláchnuté
- 250 g drobných hnědých žampionů, na plátky
- 2 velká vejce
- 250 ml smetany ke šlehání
- 150 g ementálu nebo gruyèru
- sůl a pepř
Postup
Příprava jídla
1 Troubu zahřejte na 200 °C. V rendlíku zahřejte máslo a 10 minut na něm do změknutí opékejte pórek; pak zvyšte plamen a přisypte houby. Opékejte ještě 5 minut a pak sejměte z vařiče. Prošlehejte vejce se smetanou, vmíchejte pórek s houbami a polovinu sýra. Osolte a opepřete.
2 Směs vlijte do předpečeného korpusu, posypte zbylým sýrem a pečte 20–25 minut, aby náplň ztuhla a byla zlatohnědá. Nechte zchladnout ve formě, nakrájejte a podávejte.