Kristýna Žďárská
Margot řezy
Sladké dobroty před více než 10 roky z www.fialkyvladka.wbs.cz
Ingredience
- těsto
- 1 čokoláda Margot - nastrouhat
- 1 prdopeč
- 1 vanilkový cukr
- 2 hrnky pol. mouky
- 1 hrnek cukru
- 2 vejce
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce mléka
- poleva
- 100 g másla
- 100 cukru
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce rumu
- 1 žloutek
Postup
Celá vejce a moučkový cukr dáme do mísy a ušleháme do pěny. Poté pomalu přiléváme mléko a olej. Mouku smícháme s kypřícím práškem a spolu se smetanou na střídačku přidáváme do vaječné hmoty. Nakonec vmícháme na jemno nastrouhanou čokoládu Margot.
pečme při 160°C
Máslo rozpustíme, necháme na plotně zapnuté na minimum. Přidáme kakao, jakmile se rozpustí, můžeme po lžících přidávat moučkový cukr. Nejlépe prosátý moučkový cukr, aby v polevě nebyly hrudky. Nakonec přidáme rum a zašleháme do polevy žloutek. Jelikož je poleva tužší, udržujeme ji teplou. Polevu roztíráme na buchtu hned po vytažení z trouby, později už by se roztírala špatně.