Jiří Melzer
Hovězí roláda s vejci
Má oblíbená jídla před více než 10 roky z www.toprecepty.cz
Ingredience
- 1 větší plátek hovězího masa 2 vejce 3-4 lžíce slunečnicového oleje sůl mletý černý pepř kousek mrkve 1 střední cibule 1 lžíce plnotučné hořčice 1 plátek šunky sladkokyselé okurky tmavá hotová jíška
Postup
Plátek masa dobře naklepeme, osolíme, opepříme a polovinu plátku potřeme hořčicí. Z vajec a nezbytného množství oleje připravíme míchaná vajíčka. Na potřený plát masa dáme plátek šunky, který potřeme míchanými vejci. Na ně dáme mrkev, okurku a potřeme zbylými vejci. Roládu zatočíme a zpevníme nití. Pokud nám někde vytéká hořčice, nebo vejce, tak to nevadí, ochutí to šťávu.
Pro rychlejší přípravu použijeme tlakový hrnec. V tlakovém hrnci opět na nezbytném množství oleje usmažíme oloupanou a nakrájenou cibuli do lehkého zrůžovění a na ní orestujeme roládu ze všech stran. Podlijeme vodou a dusíme do měkka - asi 30 minut. Poté roládu vyjmeme a šťávu zahustíme tmavou hotovou jíškou, která vytvoří pěknější barvu šťávy, než hladká mouka. Než se šťáva provaří, tak odstraníme niť z rolády a nakrájíme jí na plátky.
Podáváme s vařenou rýží.