Jaruna
Chlebíček rostbíf, tatarka & domácí chipsy
Svačinky před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 4 nakládané okurky, nasekané nadrobno
- 2 lžičky kaparů
- 150 g majonézy
- 2 jarní cibulky, nakrájené na plátky
- 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
- 1 lžička worcesterské omáčky
- 2 lžičky dijonské hořčice
- mořská sůl a čerstvě drcený pepř
- 300 g hovězí roštěnky v celku
- olivový olej na potření masa
- olej na smažení brambor
- 400 g moučných brambor (varný typ C), oloupaných, nakrájených na plátky
- 4–6 plátků žitného chleba
- míchané klíčky na ozdobení
Postup
1 Troubu předehřejte na 200 °C. Na tatarku promíchejte okurky, kapary, majonézu, cibulky, petrželku, worcester, hořčici, osolte a opepřete. Dejte do chladničky.
2 Maso osolte a opepřete a potřete olivovým olejem. Rozpalte nepřilnavou pánev a maso opékejte 2 minuty po každé straně. Dejte do pekáče a pečte v troubě 6–8 minut, aby uvnitř zůstalo růžové. Vyndejte a nechte na prkénku 10 minut odpočinout a pak šikmo nakrájejte na tenké plátky.
3 Mezitím rozpalte v hlubokém rendlíku nebo ve fritéze olej na smažení (na 180 °C). Po dávkách smažte brambory, vždy 1–2 minuty dozlatova. Vyjměte děrovanou lžící a dejte odkapat na papírové utěrky. Osolte. Chleby potřete tatarkou, na ni položte maso, pak dejte další tatarku a na to chipsy, klíčky, případně jarní cibulku.