Monika Střelečková
Toastová roláda (fotorecept)
Víkendová večeře před více než 10 roky z varecha.pravda.sk
Ingredience
- chlieb toastový
- šunka
- maslo
- syr tavený
- cesnak
- maslo
- syr tavený
- paprika
- paradajka
- smotana kyslá
- pažítka
Postup
Toastový chlieb okrájame a skrojky nakrájame na malé kocky.Pripravíme si ingrediencie. Do plnky môžeme použiť všetko čo máte doma, napr. sezónnu zeleninu, uvarené vajcia .....Pripravíme si nátierku. Maslo vymiešame s taveným syrom a pridáme veľa pretlačeného cesnaku. Rozdelíme si ju na dve časti.Na dosku si rozprestrieme fóliu, do stredu naukladáme šunku a potrieme cesnakovou nátierkou....naukladáme toastový chlieb a dobre pritlačíme....chlieb potrieme znova cesnakovou nátierkou a preložíme šunkou.Pripravíme si náplň: maslo a tavený syr vymiešame, pridáme za 1-2 PL kyslej smotany a pridáme nakrájané toastové kocky. Pridáme na drobno nakrájanú papriku a pažítku. Paradajku sparíme horúcou vodou, ošúpeme, dužinu vyberieme a pevnú časť nakrájame na kocky a pridáme do náplne. Dobre premiešame. Ak treba posolíme.Náplň navrstvíme na pripravený toastový plát....pomocou fólie tuho zavinieme a odložíme do chladu, najlepšie cez noc.keď nám roláda stuhne vrch potrieme zvyškom nátierky a ozdobíme zeleninou....nakrájame a podávame. Dobrú chuť :-)