ETA
Kitchenette - Banánový chléb
Sladké mámení před asi 11 roky z www.kitchenette.cz
Ingredience
- Ingredience “suché”:
- 2 hrnky celozrnné mouky
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 1 lžička sody na pečení
- špetka soli
- Ingredience “mokré”:
- 1/2 hrnku/110 ml jablečného pyré
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 hrnku/110 g změklého másla
- 2 lžíce jablečného džusu
- 1/3 hrnku/ 75 ml agáve sirupu
- 1 lžička vanilkové esence
- 4 celé hnědé banány
Postup
1. Troubu rozehřejeme na 180°C, chlebovou formu vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem.
2. Smícháme suché ingredience, v druhé míse rozmixujeme “mokré” ingredience, do kterých pomalu přisypáváme suchou směs. Hotové těsto, dáme do formy a pečeme 1 hodinu nebo dokud špejle nevyjde suchá. V tomto případě tam radši chléb nechávám déle, nebojte se, zůstane vláčný díky banánům a pyré, ale předčasné vyjmutí by mohlo způsobit, že těsto spadne a stane se příliš hutným.