srdce
Skořicoví šneci
Pečení před více než 10 roky z www.poslirecept.cz
Ingredience
- 50 g droždí
- 2 vejce
- 250 ml mléko
- 200 g máslo
- 1/2 lžičky sůl
- 10 lžic cukr moučka
- 500 g hladká mouka
- 8 lžiček skořice
Postup
Kvasnice rozdrobíme do mísy‚ přidáme vlažné mléko‚ polovinu rozpuštěného másla‚ sůl‚ 2 lžíce cukru a jedno vejce. Přidáme mouku a mícháme dohladka. Zakryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi 45 minut. Vykynuté těsto propracujeme a na pomoučeném vále rozválíme na obdélníkovou placku.
Utřeme zbytek másla‚ zbytek cukru a skořici. Tuto náplň rozetřeme na těsto. Placku srolujeme a nařežeme na 2 cm široké kousky. Šneky skládáme na plech s většími rozestupy a necháme ještě asi 20 minut kynout. Poté šneky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 10 minut dozlatova.