Věra Koudelková
Tradiční belgické vafle
sladké pečení před asi 11 roky z www.recepty.cz
Ingredience
- 150 ml Mléko
- 3 ks Vejce
- 7 lžíce Rostlinný olej
- 175 g Hladká mouka
- 1 lžíce Cukr krystal
- 2 lžička Kypřící prášek
- 1/2 lžička Sůl
Postup
1) V míse smícháme suché přísady.
2) Oddělíme bílky od žloutků a bílky ušleháme do tuha.
3) K suchým přísadám přidáme olej, mléko a žloutky a šleháme dokud není těsto hladké.
4) Přidáme ušlehané bílky.
5) Hotové těsto nalijeme do přístroje na vafle a pečeme asi 5-7 minut.
6) Podáváme s javorovým sirupem, marmeládou, medem nebo nutellou.