JUST SPICE
HOVĚZÍ S BYLINKAMI V PROSCIUTTU
POSBÍRANO CESTOU před více než 10 roky
Ingredience
- · 100g změklého másla
- · 1 prolisovaný stroužek česneku
- · 1 lžíce nasekaných lístků čerstvého rozmarýnu
- · 1/4 šálku nasekané natě hladkolisté petržele
- · 1.5kg hovězí svíčkové
- · 16 plátků prosciutta
- · 1 šálek červeného vína
- · sůl
- · pepř
Postup
Předehžejte troubu na 200°C (horkovzdučnou na 18°C).
Smíchejte česnek, 2/3 másla a bylinky. Směs osolte a opepřete. Dobře ji vetřete do masa.
Na pracovní plochu rozložte plátky prosciutta tak, aby se lehce překrývaly. Napříč přes ně položte maso a těsně ho obalte plátky prosciutta.
Přeložte maso do pekáčku lehce vymazaného máslem. Dejte do trouby a pečte 35 minut. Přilijte víno a pečte ještě 5 minut. Maso bude středně (medium) propečené. Před podáváním ho nechte 10 minut odpočívat.
Mezitím přelijte výpek s vínem do kastrolku, svařte na polovinu, odstavte a vmíchejte zbylé máslo. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte k masu.
Nejlepší přílohou budou malé pečené brambory, ale dobrou křupavou bagetou taky nic nezkazíte.