Anna
Marmeláda z červené cibule
Přílohy před více než 10 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- olej olivový
- 3
- lžíce
- cibule červená
- 700
- gramů
- (oloupaná)
- sůl
- 1
- lžička
- pepř černý
- 1
- lžička
- (čerstvě mletý)
- cukr hnědý
- 150
- gramů
- víno portské
- 1,5
- decilitrů
- víno červené
- 2,5
- decilitrů
- (kvalitní)
- šťáva z červené řepy
- 2
- lžíce
Postup
V hrnci rozpálíme olej, přidáme na tenké plátky nakrájenou cibuli, sůl, pepř a cukr a promícháme. Hrnec zakryjeme poklicí a vaříme, dokud cibule nepustí šťávu. Pak hrnec odkryjeme a vaříme za občasného míchání ještě 30 minut. Cibule musí změknout, ale neměla by příliš zhnědnout.
K měkké cibuli přimícháme portské a červené víno a šťávu z červené řepy a povaříme dalších 30 minut.
Hotovou marmeládu naplníme do čistých sklenic, necháme ji zcela vychladnout, teprve pak sklenice uzavřeme a uložíme v chladu.