Anna
Chlupaté knedlíky
Přílohy před více než 10 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 700 g syrových brambor
- 300 ml horkého mléka
- 1 vejce
- sůl
- 150 g brambor
- 180–200 g hrubé mouky
- 3 cibule
- 1 lžíce sádla
- 400 g slaniny
- přidat všechny položky do seznamu
Postup
Recept vyšel v magazínu duben 2013.
1. Syrové brambory oloupu, omyju a najemno nastrouhám. Ty pak dám do cedníku, spařím asi 300 ml horkého mléka, nechám je dobře okapat nebo je vymačkám.
2. Do mísy s okapanými bramborami přidám vejce, sůl, vařené prolisované brambory a mouku.
Vše dobře promíchám.
3. Lžící namočenou ve vodě vykrajuju z těsta středně velké noky, vkládám je do vařící osolené vody a pomalu vařím 8–10 minut. Knedlíky ve vodě vařečkou odlepím ode dna. Nejdřív uvařím jeden na zkoušku, pokud se rozvaří, přidám do těsta trochu mouky.
4. Slaninu nakrájím na kostičky, cibuli na kolečka. Na sádle je smažím tak dlouho, až je cibule krásně zlatohnědá a slanina opečená. Knedlíky dám na talíř nebo na prkýnko a ozdobím je cibulí a slaninou.
Tip- Chlupaté knedlíky jsou samozřejmě výborná příloha k pečenému masu a zelí, ke špenátu, druhý den opečené s cibulí a špekem.
• 500 g • 100 g = 4,58 Kč • vybrané…
• 250 g • 100 g = 5,96 Kč • polotučný,…